На 27 април от 19:30 Кинематограф.BG представя в клуб ТаМ БУНТ: късо кино за инакомислещи.

Време е за бунт! След графитите, най-бунтарското изкуство е късото кино и в тази програма ще ви го докажем. Последните години, увлечени в огромното разнообразие от ниши и теми, които представяме, бунтарското кино остана малко на заден план. Това са неспокойни филми с доста провокация, агресия, недоволство, но и мечти и философия. Филми, които не могат просто така да се показват без подготовка. Именно затова посвещаваме тази програма на Бунта във всичките му форми, за да ви подготвим за една програма, в която редакторите бяха напълно свободни да изберат каквото решат без никакви ограничения.

Е, резултатът е тежка, брутална, но и вдъхновяваща селекция, която няма да ви остави безразлични!

Премиерният филм ще бъде “Глад” на режисьора и сценарист Петър Крумов, с продуцент Борислав Чучков. Той ни разказва за една забравена от Бога крепост в която се появява Момче, което представя на Деспота причудлива черупка. Твърди, че в нея се чувало морето. Никой от присъстващите не знае как шуми морето. Освен палача.

Когато говорим за Бунт не можем да пропуснем и класиката “Ботев е идиот” от 2013-та на режисьора и сценарист Деян Барарев.

Включени са още филми от Иран, Израел, Великобритания, Канада и Финландия.

Неподходящо за деца!

Вход: 5лв

подаръци от биомагазини Зоя и списание InGlobo!

С подкрепата на НФК, Zoya.bg и VremetoDnes.bg

Цялата програма на сайта на Кинематограф.BG