На 30 март от 19:30 ч. правим гореща среща на музика, майсторство и късо кино ТаМ!

Програмата на късо кино, подбрано от Кинематограф.BG за месец март, представя един невиждан досега танц на музика с игрално кино, анимация и документалистика.

Героите на тази вечер ще са Теодора-Косара Попова, режисьор и съсценарист на “Танда”, и Бисер Джонев – режисьор и сценарист на “Дишай”. Те не са никак случайни. “Танда” и “Дишай” са постижения, оставили своя отпечатък в историята на българското кино, бидейки номинирани на множество световни фестивали, дръзвайки смело да навлязат в полето на експеримента и нестандартния киноразказ.

“Танда” е първият български документален филм, номиниран за студентските награди “Оскар”, откакто са учредени от Филмовата академия на САЩ през 1972г, и преборил се с над 1100 филма от цял свят, за да бъде един от трите, стигнали до финалната селекция.

“Дишай” ни отвежда в света на млад барман, на когото се налага да изкара няколко дни от живота си без способност да говори, след като чудата хармоника се залепва здраво за устните му и нейните звуци стават единствения начин за него да комуникира със света.

Обещаваме ритъм, страхотна музика и много танго! Включени са още филми от Германия, Канада и САЩ.

Вход 5лв. Билети може да закупите на място или онлайн.

Подаръци от списание InGlobo!

Цялата програма може да намерите на страницата на Кинематораф.BG

С подкрепата на НФК, Zoya.bg и VremetoDnes.bg