На 22 юни от 21:00 ч. заповядайте на Plant/Human Duo концерт на Мирян Колев ТаМ, за да се насладим на звуковата естетика на растителните вибрации и музикалната интерпретация на автора. Вход: 10 лв. Join us on June 22nd at 9pm for a Plant/Human Duo concert by Mirian Kolev to indulge our senses in sound esthetics of plant vibrations and musical interpretations by the author. Entrance: 10 BGN.

Plant/Human Duo е концерт на Мирян Колев, в който той генерира звуци от различни растения. Проектът търси връзката между различни растителни вибрации и естетически звукови резултати. С помощта на устройства и сензори, прикрепени към листата на растения, техните биоритми се преобразуват в звук и биват допълнително манипулирани с помощта на звукови ефекти в реално време.

Има изследвания в областта на биоакустиката, които се отнасят до електрическите сигнали протичащи през растенията и преобразуването им в звукови вълни. Но целта на този проект не е само да преобразува тези сигнали в звук, а да се придаде звукова естетика на цялата тази генеративна органична електронна музика и да се покаже как хората и растенията могат да си взаимодействат и да станат части от общ „оркестър“. Този проект също има за цел да покаже как технологията може да ни позволи да разберем по-добре нашата среда и да общуваме с нея. Във времена на технологичен прогрес и задълбочаваща се екологична криза е много важно да се намери балансът между технологията и природата, и те да се интегрират една в друга, вместо да се противопоставят.

Мирян Колeв (www.miriankolev.com)е музикант и мултидисциплинарен артист, живеещ в Стара планина и работещ в сферата на експерименталната, електроакустична, ембиънт, импровизационна музика и саунд арт. За последните 10 години е осъществил около 300 събития в близо 30 страни в Европа, Азия и Африка. Той също така работи и по съвместни проекти с други музиканти, визуални артисти, танцьори, пърформари и композира музика за арт инсталации, видеа и танцови изпълнения. Музиката му е минималистична, атмосферна и дискретно психеделична, а импровизацията е съществена част от всяко негово изпълнение на живо, превръщайки го в експресивен саундтрак на времето и пространството. Музиката му на моменти е мрачна, на моменти медитативна, на моменти космическа, а меланхолията често присъства в нея, както и в светът около него.

Вход: 10лв.

Събитието се осъществява с подкрепата на Национален фонд “Култура” по програма “Разпространение”.

*Заглавна снимка: mood textures