На 5 юни от 19:00 ч. Диан Василев ще ни представи фентъзи пиесата "Двама на Харли" - продължението на "Сън край лятно езеро". А с автора ще може да говорим за публикуването в Kindle на Amazon и използването на AI за илюстрации.

Фентъзи пътуването продължава – от “Сън край лятно езеро” през прераждането Сия и Луи идват в днешния ден, за дя се превърнат в “Двама на Харли”. Представяме второто издание на “Сън край лятно езеро” и новата втора пиеса – “Двама на Харли”.

Автор на изданието е Диан Василев, който през през последните години разделя времето си между Сан Диего и Велико Търново. Той лично ще представи книгите, като ще разкаже за творческия път довел до създаването на пиесите, вдъхновена от историята на Людвиг, Вагнер и …. Сиси! Вече и с илюстрации, създадени с помощта на AI.

За “Сън край лятно езеро”

Мъж и жена, нарекли себе си “Орел” и “Чайка”, са в далечна платонична връзка повече от век. Те най-накрая могат да се срещнат отново днес благодарение на магията на джудже. Насладете се на тази романтична фентъзи драма, която разкрива невидимите връзки между нашето минало, присъствие и бъдеще.

За “Двама на Харли”

Мъж и жена, нарекли себе си “Орел” и “Чайка”, успяват да се завърнат от небитието на крилете на голямата си любов. Но какво очаква Сия и Луи в днешния сложен и забързан свят? Потопете се в тази нова фентъзи-драма, продължение на „Сън край лятно езеро“.

За Диан Василев

Диан Василев е роден в Плевен. Завършва математическа гимназия в родния си град, след което прави инженерна кариера. През 2003 г. се мести в Калифорния, САЩ, където работи като програмист. Литературните му опити започват още от гимназията, но точните науки не му дават възможност да се отдаде на литературата. Независимо от това като ученик винаги е заобиколен от деца, които слушат в захлас неговите разкази. По-късно автори като Хелър и Вонегът му помагат да преодолее трудни моменти, а през 2003 г. последва заръката на Керуак и хваща „по пътя“ към Щатите. Установява се в Сан Диего, където е живял неговият любимец – Чандлър. Определя стила си на писане като реалност плюс щипка фентъзи за вкус.

Ограничен брой книги ще могат да бъдат купени по време на събитието.