На 22 юни от 20:00 ч. се срещаме със солените хора или екипа, който се грижи Атанасовско езеро да дава живот, както на хората, така и на дивата природа. От 21:00 ч. гледаме документалния филм на режисьорката Александра Вал.

Екипът на Българска фондация “Биоразнообразие” ви кани на среща в любимото Велико Търново и разговор за соленото Атанасовско езеро и за Черноморското крайбрежие точно след официалния старт на новото лято на 22 юни. Ще може да разгледате продукти, свързани с лагуната, а после да се потопите в розовата магия на водите и обитателите на езерото с красивия филм “Солени хора”.

Режисьор и сценарист на филма е Александра Вал, оператор Георги Челебиев, а дрон оператор Живко Тодинов. Музика и вокали Мила Роберт и Явор Карагитлиев, текст на песента Мариана Сърбова.

По време на „соления“ коктейл ще имате възможност да се срещнете с част от екипа на филма както и да се запознаете с продуктите с кауза от езерото – „цвете на солта“, шоколад с морска сол, сапун Пеликан, значки, новите ни памучни торби с кадри от Атанасовско езеро и др.

Очакваме ви с нетърпение на 22 юни 2023 г. Отваряме вратите в 20:00 часа, а филмовата прожекция ще стартира в 21:00, (когато е достатъчно тъмно около най-дългите летни дни).

Входът е с билет с кауза – 5 лв. в подкрепа на Атанасовско езеро!