Майската прожекция на Кинематограф разглежда темата за съвместния живот и ситуациите, които произлизат от него. Гледаме късо кино на 30 май (четвъртък) от 19:00 ч. Вход: 7 лв.

В тази нова програма ще подложим остроумието ви, чувството за хумор (и нервите ви) на изпитание! Заехме се да разнищим не какво да е, а конкретно кълбото от проблеми, произтичащи от съжителството със съквартиранти. Темата се оказа много интересна, защото късометражното кино е пълно с точно такива такива истории, в които често се върви по ръба, и разбира се, нещата рано или късно загрубяват. Но отвъд интригите и конфликтите, точния подбор на филмите от редакторите ни, ще ни разкрие нещо повече и за взаимоотношенията, за човешката природа, и дори да ни подскаже някои възможни позитивни решения на типичните за съквартирантите проблеми.

Акцент в програмата ще бъде “Анюта” на режисьора Мартина Троанска. Базиран на едноименния разказ на Антон Павлович Чехов, филмът ни пренася в Русия през 19ти век. Докато Степан е погълнат от уроците по медицина, неговата съквартирантка Анюта се бори със самотата си и търси своето достойно място в неговия живот и в света въобще.

Вход: 7 лв.
Неподходящо за деца.