На 7 октомври от 19:00 ч. Валентин Станков ви кани на представяне на книгата си "Живот в едно пътешествие".

Роден на задната седалка в семейния автомобил, някъде из Еленския Балкан. Години по-късно пътят извиква Валентин Станков да се върне при него. И тогава всичко започва с една среща в другия край на земното кълбо… Мястото на срещата е храмът Ангкор Ват в Камбоджа. След десетки хиляди километри пеш на автостоп и на инсулин, Валентин пристига на срещата с приятелката си и двете ѝ малки деца с четири дни закъснение. От там насетне стопаджиите на пътя стават четирима и така те обикалят Камбоджа и Виетнам на длъж и на шир.

Но преди това той прекосява цяла Армения возейки се в колата на рецидивист, прекарал половината си живот в затвора. В грузински хостел се оказва на съседното легло до член на азарбейджанска банда, който има няколко убийства зад гърба си. В Иран го обират, но дори това не го спира, защото в трудните моменти винаги се появяват “хората ангели”, които му помагат. Индия се запечатва в сърцето му и той си обещава да се върне отново Там.

За Валентин Станков

Завършва специалност “Актьорско майсторство” в класа на проф. Елена Баева през 2007 г. Следващите четири години играе в театър “Възраждане”, Музикално-драматичен театър “Константин Кисимов”, гр. Велико Търново, Драматично-куклен театър “Васил Друмев”, гр. Шумен. През 2011 г. специализира кукловодство и се отдава на създаване на детски театрални представления и обучение на деца в магията на театъра. От 2021 г. се занимава с коучинг и НЛП.