На 19 май от 20:00 ч. ви каним на представяне на Snap the wildlife – гражданска наука за изследване на диви животни с фотокапани. След презентацията ще има дискусия на тема биоразнооразието в района на Велико Търново.

През май се отбелязва Световния ден на биоразнообразието и това е поводът на лекцията и дискусията ни този месец. Каним ви на 19 май (петък) от 20:00 ч. ТаМ (ул. Велчо Джамджията 16) за лекция и дискусия на тема Snap the wildlife и биоразнообразието на Велико Търново.

Snap the wildlife е инициатива на Сдружение за дива природа БАЛКАНИ за изследване на биоразнообразието в България чрез гражданска наука. Доброволци от цялата страна поставяха фотокапани в различни части на страната, за да уловят диви животни в естествената им среда.

Нели Иванова, зоолог от СДП БАЛКАНИ, ще ни разкаже повече за инициативата и резултатите от сезон 2022 г. с данни включително и от района на Велико Търново. А на 20 май (събота) от 10:30 до 12:30 ще се проведе и обучение за работа с фотокапани за начинаещи на плажа на река Янтра (Йога къщичката).

Втората част от събитието ще бъде под форма на дискусия за биоразнообразието, което се среща в района на Велико Търново. Очаквайте снимки, видеа и интересни истории от света на дивата природа.

Събитието е част съвместната ни програма със Сдружение “Свят на бъдещето” за опазване на околната среда.