На 4 май гледаме късометражния танцов филм СТИГ(м)А на Мадлен Василева, създаден в рамките на програмата Фокус Кино Танц. След филма ще си говорим за целия процес по създаването на късометражната лента, а авторката ще отговаря на въпроси.

СТИГ(м)А

Диалого-монолози за хора, които отхвърлят предразсъдъците и превръщат танца в свое светоусещане.

Продължитленост: 5:34 мин
Кастинг: Аблена Стоева, Дона Георгиева, Антонина Атанасова
Танцьори: Ина Матеева, Мартин Върбанов, Диана Петрова, Екатерина Енева, Андреа Драгов
Сценарист: Мадлен Василева
Режисьор: Мадлен Василева
Оператор: Асен Кралев
Асистент оператор: Мартин Попиванов
Звуков инженер: Велин Велин
Асистент Режисьор: Деница Гнева
Скриптър: Ния Виденова
Грим: Ина Матеева
Монтажист: Ния Виденова
Цветни корекции: Любомир Балабанов
Звукорежисьор: Цветослав Тошев
Voice Over: Анна-Мария Иванова
Субтитри: Ния Виденова

Мадлен Василева завършва графичен дизайн и фотография през 2021г. Известно време след това работи като фотограф. В момента учи “Театър на движението” в Националната академия за театрално и филмово изкуство ” Кръстьо Сарафов” През 2022 е първият ѝ опит зад камера като режисьор, хореограф и сценарист на танцовия филм “СТИГ/м/А”.

С подкрепата на Фокус Кино Танц, Национален фонд „Култура“/ National Culture Fund, Bulgaria и Фондация “Човек с Шапка” / Man with a Hat Foundation.

Филмът е създаден по време на обучителната програма Фокус Кино Танц 2022, в която 14 алумни имаха задача да направят късометражен филм, за да завършат успешно. В продължение на няколко месеца всички студенти минаха през различни етапи на обогатяване на знанията си. Състояха се многобройни лекции, разговори с професионалисти и практически задачи. Накрая всички успешно успяха да направят общо 14 танцови филма.