На 5ти април (сряда) в ТАМ Noise Linguistix и шотландският пианист Стийв Хамилтън ще представят дебютния албум на проекта "Scattered Vibrations" (Разпилени вибрации) за първи път във Велико Търново.

Noise Linguistix е музикална инициатива на басиста Михаил Иванов. Добре познат както на българската, така и на европейската музикална сцена. Носител на много международни награди, между които и наградата за най-добър солист на Dutch Jazz Competition 2008, който се провежда на North Sea Jazz Festival в Ротердам, Нидерландия.

Около основното ядро Александър Логозаров (китара) и Михаил Иванов (бас) гравитират няколко специално подбрани гости. Дебютният им албум ‘Scattered Vibrations 2021 (Разпилени вибрации) носи камерен звук и пространство. Те се редуват с наситени, ритмични импровизации, очаквани и неочаквани мелодии и комбинации от различни инструменти. Музиката е гъвкава и податлива на настроенията на музикантите. Всеки гост-музикант чрез таланта и чувствителността си ѝ придава различни измерения.

За концерта си във Велико Търново към дуото ще се присъедини именитият шотландски пианист Стийв Хамилтън. Кариерата на Стийв се развива вече трето десетилетие, през които е работил и работи с музиканти като Били Кобъм, Бил Бръфорд, Фреди Хъбърд, Ван Морисън и много други.

Вход: 15 лв.