Работилница за изработване на зийн по спомени от квартал Варуша юг. Работилницата ще се проведе на 18 юни в Регионалната библиотека "П. Р. Славейков".

работилница зийн

Елате да творим в един по-необичаен формат! Ще изработваме зийнове по спомени от Варуша юг.

Дата: 18 юни (събота), 10 ч.

Времетраене: 3 ч.

Брой участници: макс. 10 души, на възраст над 13 години

Това е първата от няколко работилници, които ще се проведат тази година в квартала.

Независимо издание, често създадено от един човек, на тема, която вълнува неговия автор. Може да съдържа фотографии, рисунки, колажи, поезия, размисли и други. Обикновено е под формата на малка, ръчно изработена книга.

изрезки с истории от Варуша юг

СПОМЕНИ ОТ ВАРУША ЮГ?

В първото издание на работилницата се обръщаме назад и размишляваме по идеята за памет и преходност. Можете да работите по конкретни случки и спомени, или да погледнете темата по-философски. Чувствайте се свободни да я интерпретирате, както решите, но отправната ни точка е Варуша юг!

КАКВО ТОЧНО ЩЕ ПРАВИМ?

В рамките на няколко часа всеки участник ще изработи свой зийн от 8 до 12 страници чрез колаж, рисунка, текст. Ще има осигурени материали като хартия, ножици, лепило и др. Всеки участник е свободен да си донесе и материали, които предпочита, стига да не са много цапащи. Не се искат специални предварителни умения! За тези, които нямат конкретни идеи, ще има вдъхновяващи задачки.

КЪДЕ?

Работилницата ще се проведе в читалнята на Регионална народна библиотека “Петко Р. Славейков”, но СРЕЩАТА С УЧАСТНИЦИТЕ е в 10 ч. на ул. „Генерал Гурко“ 5 (пред механа “Тихия кът”), за една СПОДЕЛЕНА РАЗХОДКА из квартала 🙂

РЕЗУЛТАТЪТ от работилницата – творбите на участниците, ще дадат начало на мини-библиотека със зийнове, свързани с квартала.

Милена Симеонова

КОЙ ЩЕ ВОДИ РАБОТИЛНИЦАТА? – Милена Симеонова – художник на комикси и фен на независимите издание ще ни преведе през приключението “зийн”. Вижте повече за работата на Милена тук: https://www.behance.net/milenabird

ЗА ДА СЕ ВКЛЮЧИТЕ, моля, попълнете тази гугъл форма: https://forms.gle/j1emSYKGgDLHxahq5Местата са ограничени!Очакваме ви!